wrapper

Привреда

      Град Лесковац има дугу предузетничку традицију и динамичан МСП сектор, а најразвијеније гране привреде су прехрамбена, текстилна, дрвно-прерађивачка и хемијска. У граду послује 930 привредних друштава и 4063 предузетника.

Укупан број запослених у привреди и ван привреде је 29955. Од тога укупан број запослених у сектору привреде је 22 422 а у сектору ван привреде 7533.

     Поред великог броја домаћих предузећа у граду послује и значајан број страних инвеститора од којих су најзначајнији: ,,Yura Corporation" (аутомобилска индустрија, ЈужнаКореја), ,,Actavis" (Teva-фармацеутска индустрија, Израел), ,,Porr - Werner & Weber "(збрињавање и третман отпада, Аустрија), Млекара доо (млеко и млечни производи део Bonapharm group Мађарска), ,,Falke Serbia" (текстилна индустрија, Немачка) ,, Jeanci Serbia" (текстилна индустрија, Турска), ,,,,Autostop Interiors" (технички и индустријски текстил, Грчка), ,,TeraSteel " (производња грађевинских сендвич панела, Румунија), ,,Aptiv Packard"д.о.о. Лесковац (производња електричних инсталација за путничка возила, Гиллингхам, УК ) .

Град Лесковац је развио институционалне оквире за локални економски развој и сертификован је од стране НАЛЕД-а као град са повољним пословним окружењем.

      Најзначајније греенфиелд локације у граду, које су формиране у циљу обезбеђивања нових инвестиција, су Зелена зона површине 971.500м² и Северна зона површине 41.022 м² које су потпуно комунално опремљене.

     Значајну помоћ и подршку локалној пословној заједници Град Лесковац пружа преко Канцеларије за локални развој, која послује у оквиру Одељења за друштвене делатности и локални развој Градске управе градаЛесковца.

      Канцеларија за локални развој обавља послове везане за примену стандарда повољног пословног окружења и предлаже одлуке о мерама за подстицање конкурентности града у привлачењу улагања, предлаже стимулативне мере за отварање нових малих и средњих предузећа и привлачења страних инвестиција, бави се унапређењем и развојем инструмената локалне развојне политике којима се подстиче привлачење улагања.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија