wrapper

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић одржао је данас састанак са представницима белгијске компаније Metech, која своју фабрику има у Смедереву и запошљава око 600 радника.

Ова белгијско-српска групација која се бави производњом лимова заинтересована је да прошири своје производне капацитете и Лесковац је изабран као један од потенцијалних градова у којем би се таква инвестиција реализовала.

У име компаније Metech, састанку је присуствовао директор фабрике у Смедереву Walter Knabe, као и главни саветник Војислав Јовановић.

Градоначелник Цветановић је упознао представнике Metech-а са чињеницом да је град Лесковац носилац БФЦ сертификата као град са позитивним пословним окружењем са највећим процентом испуњености од 96,33%, упознао их је са пређашњим великим инвестицијама страних и домаћих компанија у град Лесковац, као и са великим смањењем незапослености које је убрзани привредни развој подстакао. Како је на састанку наведено, Metech има потребу за проширењем производних капацитета, а Лесковац се издвојио као погодно место за инвестирање. Представници Metech-a су заинтересовани за инвестицију у нашем граду, па су им и понуђене одређене локације у складу са њиховим потребама. 

Градоначелник др сци. мед. Горан Цветановић је истакао да Лесковац, као град са позитивном пословном климом, нуди најбоље услове за потенцијалне инвеститоре и изразио жељу да Metech свој нови производни погон отвори баш у нашем граду. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија