wrapper

Данас је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић са сарадницима обишао радове који се изводе на путу Лесковац-Вучје, односно на деоници дугој 3км од Вучја до Стројковца.

У току су радови на асфалтирању 600 метара ове деонице, а тим поводом градоначелник Цветановић је рекао:

„Искористили смо данашњи дан, дан након посете председника Србије Александра Вучића, да наставимо да радимо на стварању што бољих услова за живот свих наших суграђана. Данас обилазимо радове који се изводе на путу Лесковац – Вучје, на деоници из правца Вучја ка Стројковцу, у дужини од 3 км, вредни 100 милиона динара. Пре неколико дана започети су радови на асфалтирању деонице у дужини од око 600 метара и велико ми је задовољство што свим људима који саобраћају на овој проментној саобраћајници могу да поновим да ће по завршетку свих предвиђених радова, коцка на путу између Вучја и Лесковца постати прошлост.

По завршетку радова, ова деоница спојиће се са оном која је већ завршена - од Стројковца до Хемијске школе у Лесковцу, а за коју је опредељено 282 милиона динара. Инвеститор је Јавно предузеће Путеви Србије, а извођач Трејс Србија.

Уз потпуну рехабилитацију комплетне деонице од Лесковца до Вучја добићемо модерну и безбедну саобраћајницу, отвориће се могућност и за бржу привредну ревитализацију вучјанског краја. То ће се значајно одразити и на побољшање квалитета живота свих људи у њему. „

"Полако завршавамо сва обећања која смо дали градађанима, а међу њима је уређење многих саобраћајница попут излаза и улаза у град, као и улица у граду. Међу њима је и овај пут до Вучја, Стројковца, центра привредног дешавања. Имали сте прилику да се уверите у квалитет пута, у то да свака кућа има приступ и могућност да видите одводне канале, али и да се на делу подсетите како је некада било са коцком" - на крају обраћања је рекао градоначелник Цветановић.

Новица Николић, директор ЈП Урбанизам и изградња, рекао је:

"Уграђује се завршни слој због чега је обустављен саобраћај, а поред тога су изведени радови на изградњи одводних јаркова у насељеним местима Бели Поток и Стројковце, а следи демонтажа коцке у Белом Потоку, затим уградња туцаника и асфалтирање. Радови остају да се изведу у дужини од још око 2,4 километра те очекујемо да се тај део посла што пре заврши."

Говорећи о јучерашњој посети председника Републике Србије Александра Вучића, градоначелник Цветановић је данас рекао да је идеја о расписивању конкурса за избор назива стадиона у Лесковцу одлична и да би се на тај начин омогућило грађанима да се изјасне о називу. 

 

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија