wrapper

Данас се свуда у свету обележава Светски дан шума. Тим поводом је Одељење за заштиту животне средине Градске управе града Лесковца организовало шетњу до репетитора на Хисару са ученицима следећих школа: ОШ „Вожд Карађорђеʺ, ОШ „Трајко Стаменковићʺ, ОШ „Петар Тасићʺ, Хемијско-технолошка школа „Божидар Ђорђевић Кукарʺ, и представницима ЈП „Србијашумеʺ, ЈП „Урбанизам и изградња'' Лесковац, и том приликом су указали на важност очувања шума, животне средине и садње.

Академија струковних студија „Јужна Србија'' – Одсек за технолошо-уметничке студије прикључила се акцији пројектом „Штедимо енергију и чувајмо планету'' који је финансиран средствима Фонда за заштиту животне средине у 2022. години, а који промовише важне еколошке датуме, укљућујући данашњи Дан шума, поделом промотивног материја и мајица.

”Шума и здравље", тема је овогодишњег Светског дана шума, који се обележава од 2012. године, када је Генерална скупштина Уједињених нација прогласила 21. март за Међународни дан шума у циљу јачања свести заједнице о њиховом значају, очувању и одрживом управљању.

Ови екосистеми, који прекривају трећину копна наше планете, имају улогу у пречишћавању воде и ваздуха, депонују угљеник у борби против климатских промена и обезбеђују екосистемске услуге које подржавају и унапређују људски живот. Поред тога, садрже разноврсна станишта у којима живи више од 80% биљних и животињских врста, а представљају и извор хране, лекова и горива за локално становништво.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија