wrapper

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић са својим сарадницима обишао је данас радове на изградњи водоводне мреже у селу Свирце. Како је на конференцији за медије истакао, у овом месту се уграђују водоводне цеви у дужини од 5449 метара, а из градског буџета је за ову намену издвојено скоро 19 милиона динара.

„Локална самоуправа града Лесковца предано ради на побољшању квалитета живота свих становника на територији града. Када је водоводна мрежа у питању, намера је да се дотрајале цеви замене на читавој територији града, као и да се настави са изградњом нове водоводне мреже. По завршетку ових радова, мештани Свирца ће добити стабилно и континуирано водоснабдевање и тиме смо испунили још једно обећање дато нашим суграђанима. Сталним улагањем у водоводну мрежу желимо да свим нашим суграђанима, и у селима и у граду, пружимо једнаке услове за пристојан и достојанствен живот“ – истако је градоначелник Цветановић.

Такође, подсетио је да су недавно завршени радови на реконструкцији водоводне мреже у улици Милутина Смиљковића у Доњем Стопању, у дужини од 630 метара, које Град Лесковац финансира са 6,9 милиона динара.

Директор ЈП „Урбанизам и изградња“ Новица Николић истакао је да је у току изградња црпне станице, као и да је већ положено око 3,2 км водоводних цеви, пречника 63, 110 и 225 мм. „Радови су започети почетком месеца октобра, а рок је 60 дана. Извођач радова је „Еурокоп“ из Винарца“.

Председник Месне заједнице Свирце, Александар Коцић, навео је да је за мештане Свирца велика ствар да добију здраву пијаћу воду. „Захвалио бих се свим људима који су радили на томе, локалној самоуправи и градоначелнику Горану Цветановићу на разумевању. Хвала свима који су помогли на било који начин“. Коцић је истакао и да у Свирцу има 109 домаћинстава, да има велики број деце и младих, који остају у том месту да би се бавили пољопривредом, будући да Свирце има развијену пластеничку производњу.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија