wrapper

Представници компанија Телеком и Хуавеј данас су боравили у Лесковцу и са градоначелником др сци. мед. Гораном Цветановићем разговарали о реализацији пројекта All IP који ове компаније реализују у Лесковцу.

 
Након састанка у кабинету заједно су обишли радове на постављању оптичких каблова у улици Жикице Шпанца где је одржана конференција за медије на којој је градоначелник нагласио да се у област телекомуникација дуго није улагало и да му је драго што је Лесковац први град у југоисточној Србији у којем се спроводи овај значајни пројекат.
 
"Тренутно се радови изводе широм Лесковца, у Васковом, Радничком насељу, на Хисару и насељу Дубочица, а следеће недеље ће се изводити у самом центру града, насељу Зеле Вељковић, док је прошле године оптичка мрежа постављена у насељу Раде Жунић, Доње Синковце, Горње Стопање, Братмиловце, Мрштане, Доње Крајинце и Кумарево. Драго ми је што су представници компанија баш данас са нама у сусрет Светском дану информатике. Овај значајни пројекат вредан је 600 милиона динара, односно око 5 милиона евра. Мало смо говорили о овом пројекту, а сматрамо да је наша обавеза да обавестимо јавност о томе шта се претходних годину дана реализује. Брзи проток информација и приступ интернету важни су за функционисање свих сегмената друштва а у то смо се посебно уверили у јеку пандемије корона вируса када је већина људи посао обављала од куће. Зато смо као локална самоуправа омогућили да се пројекат реализује што брже. Што се тиче радова, након њиховог завршетка инвеститор ће тротоаре вратити у првобитно стање" - рекао је градоначелник Цветановић и захвалио се двема компанијама што су изабрале Лесковац међу првима за постављање мреже оптичких каблова.
 
Слободан Ристимовић, директор All IP пројекта испред компаније Хуавеј рекао је да стратешка сарадња двају влада Србије и Кине оличава и путем овог пројекта покренутог 2016. године.
"Развој оптичке мреже у Европи постаје један велики привредни замајац. Ниво инвестиције је јако велики и важно је напоменути да њен велики део остаје на локалу јер велики део материјала набављамо на локалу што је важно за привредни развој. Поред становништва велику корист од оптике ће имати и привреда јер потенцијални инвеститори поред основне инфраструктуре све чешће захтевају и постојање оптичке мреже."
 
Данас се обратио и Александар Станковић, шеф градилишта и рекао да компанија Хуавеј поставља примарну и секундарну мрежу и објаснио да се каблови постављају у земљи и у појединим деловима града ваздушно до сваког корисника. "За све заинтересоване биће обезбеђено да се прикључе на нову мрежу Телекома," - поручио је Станковић док је Милан Драгић, директор сектора за фиксну приступну мрежу нагласио да мрежно постављање оптичких каблова има велики значај за све грађане Лесковца зато што ће сваком потенцијалном кориснику бити омогућено да се прикључи на ову мрежу и има најбржи интернет.
Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија