wrapper

Привреда града на Ветерници који је носио епитет Српског Манчестера са развијеном индустријом доживела је свој крах и дуго била запостављена. Након неуспешних приватизација и запостављања индустријских зона Лесковца, успешни лесковачки привредници су уз велику подршку руководства града и локалне самоуправе почели да подижу нове погоне, привреду и реку радника која корача ка обновљеним и новоизграђеним фабричким зонама.

Једна од успешних породичних лесковачких компанија која доприноси да привреда града поврати, али и добије модерни сјај, друштвено одговорна и хумана, је и компанија ДИТС у власништву Славише Цветковића. Породична фирма која је основана 1999. године као занатска радња за израду кућног текстила и за двадесет година пословања успела да пронађе сигурно место на тржишту производње намештаја.

Цветковић је са својом породицом од града Лесковца купио имовину пропалог предузећа Југекспрес где сада уместо ругла ниче модерни објекат намењен производном и магацинском простору на укупној површини од 11.000 метара квадратних.

„Лесковац је први град у Србији који је откупио имовину пропалих друштвених предузећа Југеспреса и имовину текстилне фабрике у којој се сада налази предузеће Џинси. На лицитацији смо омогућили заинтересованимј привредницима да дођу до добре локације и да овај део града оживе. Господин Цветковић је ово земљиште на лицитацији купио за 28,5 милиона динара. Нажалост нисмо имали времена да дођемо када се постављао камен темељац зато смо данас овде када се асфалтира 1900 метара квадратних. Компанија ДИТС ће овде подићи нову фабрику за намештај инвестирањем од преко милион евра“ – рекао је данас градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић обилазећи простор на коме компанија ДИТС изводи радове.

Градоначелник је данас говорио и о парцели која се налази поред земљишта компаније ДИТС које је продато ауто превознику Френки комерц на лицитације за 23,5 милиона динара где се очекује да у наредних месец дана буде завршена обнова постојећег објект. Цветановић је нагласио да ће уз ове компаније и аква парк који се гради у близини улаз у Лесковац добити потпуно нови изглед.

Он је нагласио да породица Цветковић показује и висок степен друштвене одговорности јер је у току епидемије институцијама града донирала 13.000 заштитних маски и 500 скафандера за медицинско особље, закључивши да је Октобарска награда, коју су добили 2017. године, отишла у праве руке.

Градоначелник је поново истакао чињеницу да није случајно што је Лесковац први у Србији по четврти пут добио БФЦ сертификат за повољно пословно окружење са процентом испуњености критеријума од 96,33% и захвалио медијима који промовишу ту чињеницу и додао да има пуно привредних субјекета који су занинтересовани за улагање у Лесковцу.

Славиша Цветковић је говорио о развојном путу предузећа и казао да производе текстил, душеке, намештај и да су посебно познати по производњи бокс трим кревета где су међу прве четири фирме на Балкану и истакао:

„Наша компанија извози производе у земље у окружењу. За нашом робом постоји велико интересовање зато. Пандемија вируса корона јесте отежала наше пословање, али смо направили план да завршимо започете објекте. Надамо се да ћемо до краја године кренути са производњом на овој локацији и то ће нам омогућити да повећамо број запослених са 55 на 100 радника.“

Господин Цветковић је рекао како је њихов успех резултат породичног тимског рада и да су сви активно укључени у рад компаније и додао да нису имали престанак у потражњи за намештај и да су за 34% увећали производњу и приходе.

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија