wrapper

У Центру за стручно усавршавање у образовању данас је одржана промоција јавних позива Националне службе за запошљавање у реализацији мера активне политике запошљавања за 2023. годину.

Предстаљању јавних позива и ове године су присуствовали представници локалне самоуправе и у име градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића обратила се ПР Александра Стојановић. Нагласила је да Лесковац посвећено ради повећању запослености што је у великој мери остварено:

„Томе су допринели погони страних, али и домаћих инвеститора и у протеклој деценији у граду на Ветерници запослење је пронашло преко 10 хиљада особа. Када је реч о броју незапослених на евиденцији Националне службе за запошљавање, закључно са јануаром месецом тај број износи 13.166 лица и то је константа у протеклим годинама у овом периоду.

Очекујемо да се овај број смањи, због покретања новог погона турске компаније Еренли у Зеленој зони, али и због спровођење Локалног плана за запошљавање, који се из техничку подршку Националне службе за запошљавање успешно спроводи 10 година и њиме је подржано 1408 особа са извајањем од преко 218 милиона динара.“

Стојановић је додала да се у овој години за ЛАПЗ планира сума од 30 милиона динара и захвалила се на доброј сарадњи са НСЗ.

Оливера Пешић директор Националне службе за запошљавање Филијале Лесковац је рекла да се на овим скуповима презентују јавни позиви и конкурси и дају одговори на сва питања везана за исте.

„Наш циљ је да у активне мере запошљавања укључимо што већи број нових послодаваца, оне који нису учествовали у наведеним мерама и да их анимирамо и мотивишемо да узму учешће и искористе субвенције за запошљавање нових радника.

Тренутно има 13 расписаних јавних позива и конкурса и путем њих ће, кроз директну финансијску подршку послодавцима и радницима на територији Србије бити укључено 21.205 лица, од тога 2280 особа са инвалидитетом. У ову сврху издвојено је 6,3 милијарде динара и додатних 550 милиона за подршку запошљавања особама са инвалидитеом.“

Директорка Пешић је додала да ће тежиште бити на теже запошљивим категоријама становништа и казала да ће већина јавних позива бити отворена до 30. новембра, а конкурси за особе са инвалидитетом до краја године.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија