wrapper

Mлади узраста од 18 до 30 година са пребивалиштем у Лесковцу и држављанством Републике Србије имаће прилику да се пријаве за доделу омладинских картица, којима се остварују посебне погодности у области културе и спорта на територији града Лесковца. О томе су на конференцији за медије у Омладинском клубу говорили Александар Стојановић, координатор Канцеларије за младе и Стефан Китановић, члан Градског већа. 

Стојановић је навео да су Градска управа, Канцеларије за младе и Одељење за друштвене делатности и локални развој расписали Јавни позив за све младе људе од 18 до 30 година за остваривање права на омладинску картицу, који се налази на сајту Канцеларије за младе у одељку Конкурси. У јавном позиву је наведено које установе дају погодности младима.

Детаљније о омладинској картици је говорио Стефан Китановић, члан Градског већа.

„Пре тачно годину дана на овом месту смо представили пројекат омладинске картице и данас смо изузетно поносни на њега јер је заинтересованост била и већа него што смо очекивали. Многе локалне самоуправе су нас контактирале након што смо ову идеју спровели у нашем граду и примениле је и саме. Расписивањем данањшег јавног позива смо на корак до издавања омладинских картица града Лесковца, које младима пружа бројне погодности, пре свега у домену спорта и културе. Од самог почетка спровођења ове идеје имали смо велику подршку од градоначелника Лесковца, др сци. мед. Горана Цветановића. Радује нас што су се све институције у домену културе и спорта одазвале на јавни позив да учествују у реализацији ове идеје, од ЛКЦ-а, библиотеке, музеја, Народног позоришта, Спортско-рекреативног центра „Дубочица“, који је одобрио бесплатне услуге базена за имаоце омладинске картице. Циљ је да млади знају да је град ту за њих и да се мотивишу да се укључују у спортска и културна дешавања у граду, тј. да своје слободно време испуне што квалитетнијим активностима". 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија