wrapper

Представници локалне самоуправе града Лесковца су данас у друштву медијских екипа, традиционално на Светски дан вода, обишли акумулацију Барје.

Организација уједињених нација обележава овогодишњи дан вода под слоганом „Буди промена“ уз цитат „Није важно колико је промена мала или велика, свака је добродошла“ који је посвећен убрзавању промена у циљу решавања кризе са водом и санитарним условима. Вода је важна за цео свет, сваког појединца и заједницу, утиче на све нас и зато је неопходно да сви учествујемо у промени набоље.

Заменица градоначелника др Лидија Димитријевишћ је данас истакла да се град Лесковац сваке године придружи обележавању овог важног датума и да настоји да доведе здраву пијаћу воду до свих становника на територији града:

„Са тим циљем је до сада у реконструкцију и изградњу водоводне мреже уложено око милијарду динара. Са инвестицијама на овом пољу се наставља и у овој години, зато је за наставак изградње водоводне мреже у северном делу града, изградње у селу Брза, реконструкције мреже у улици Влаје Николајевића, улици Норвежанска, и у насељу Братмиловце, санацију водоводне бране у селу Градиште укупно опредељено 140,3 милиона динара.“

Директор ЈКП Воводод Станиша Ристић се обрати медијима и рекао:

"Град Лесковац је један од ретких градова који је заокружио комплетан систем водоснабдевања са дистрибуцијом од Барја до Постојења у Горини и даље до корисника. Од прошле године је са радом почело и Постројење за пречишћавање отпадних вода, тако да воду коју узимамо од природе враћамо чисту, истог састава, а подсетићу вас и да су град Лесковац и ЈВП Србијаводе у чишћење предбрана у последње три године уложили преко 40 милиона динара. Позвао бих све наше суграђане да се рационално односе према води и да сви заједно чувамо то што имамо.“

Поред традиционалног обиласка Барја у организацији ЈКП Водовод, Одељења за заштиту животне средине, Технолошког факултета, Центра за стручно усавршавање у образовању и Завода за јавно здравље данас се одржава панел дискусија са темом "Значај и заштита воде“, а ЦСУ организује и радионице за децу предшколског узраста. Панел отвореног типа и да је отворен за учешће свух заинтересованих.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија